Tuesday 30 August 2022

Milyen a hangulatod? Megmondja a lámpád!

Milyen a hangulatod? Megmondja a lámpád!

Talán túlságosan közhelyszerűnek hangzik, mégis fontos tudatosítani, hogy az otthonunk személyiségünket tükrözi. Minden elem, amit kiválasztunk, hozzánk tartozik, rólunk mesél. Fontos a dizájn, ám ami még fontosabb: a hangulatunkra, közérzetünkre gyakorolt hatás.

Millió inger ér bennünket nap mint nap. Ezek mind hatnak ránk. Legfeljebb nem veszünk róluk tudomást, hisz’ a folyamat a tudatalattiba épül be. Mégis munkálkodik. Olyan, mint a megvilágítás, a fény. Érezzük, tapasztaljuk. Boldogabbá vagy kedvetlenebbé tesznek minket.

Amikor a helyes megvilágításról, a lámpakiválasztás fontosságáról beszélünk, akkor a lámpa minősége nem csak abban merül ki, hogy ki, miből gyártja és hány év garanciát ad, hanem az is, hogy mennyire felel meg az adott környezet és a tér elvárásainak.  Ha ugyanis megfelelő térbe választjuk a lámpát, a fény is megfelelőképpen oszlik el. Vegyünk egy példát: előszobában a falikar lehet a legoptimálisabb. Hogy miért? Mert általában kis terű az előszoba. Egy élénkebb (például világos sárga) színű lámpabúrával, LED-es megvilágítással életet viszünk az előszobába. Legjobb, ha a lámpa fényerőssége szabályozható, így a kültéri fényviszonyoknak és saját szükségletünknek megfelelően állíthatjuk be a kívánt fényerősséget.

Más a helyzet a konyhában. Ott ugyanis gyakran találkozunk konyhabútorba épített lámpával, ahol általában a nem felhevülő dekorációs elemként is szolgáló SPOT lámpatest szokott lenni halogén izzókkal vagy LED-es lámpatesttel. Személy szerint a melegfehér színükről ismert halogén izzókat ajánlom, ami kettős szinten egyszerre hat az emberre. Egyrészt lecsendesít és megnyugtat, másrészt ösztönöz és felpezsdít. Ez nagyon érdekes, hiszen összefüggést mutat az alaphangulattal: felerősíti az aktuális állapotot, ugyanakkor ki is zökkent. Talán ez egy kicsit bonyolultan hangzik, de arra biztatunk, hogy tapasztald meg, próbáld ki, teszteld saját magadon.

Látod? Adott helyiségbe, adott lámpa való. Ha otthonod minden szegletébe megfelelő lámpatestet és izzót választasz, máris egyensúlyba kerül minden mindennel. Ez az alapja a hangulatnak is, hiszen a harmónia eleve jó hatással van a pszichére és az idegrendszerre.

Ám azonban van itt még egy dolog a tarsolyunkba, ami közvetlenül a hangulati állapotra hat. Ez nem mást mint a  hangulatvilágítás. Azok az álló- és asztali lámpák, függőlámpák és dekor lámpatestek, amik ezerszínű lámpabúrával kombinálva feldobják a lakást, s egyúttal a mi hangulatunkat is. Egy a lényeg: hogy melegszínű izzót és búrát válassz. A meleg színek serkentik a véráramlást, feturbózzák az anyagcserét, beindítanak alapfolyamatokat a szervezetben. Inspirálnak. Zseniálisak.

Ugyanakkor, ha a hidegebb tónusú fehér fényhez, és mondjuk a kék lámpatesthez ragaszkodsz, az azért szerencsés, mert segíti a koncentrációt, az összpontosítást. Pontos, precíz munkavégzésre sarkall, ami szintén nagyon jó dolog főleg egy irodában vagy az otthoni dolgozó sarokban, műhelyben ülve.

A színekkel, a megvilágítással szabadon játszhatsz. Ha szeretnéd otthonodat, a saját hangulatodat lámpával feldobni, válassz olyat, ami a hely igényeinek, elvárásainak megfelel. És ami a hangulatodat is feldobja. Olyat, ami jókedvre derít, ugyanakkor meg is nyugtat.



Szögletes mennyezeti lámpák Szögletes mennyezeti lámpák Szögletes mennyezeti lámpák Fali lámpák Fali lámpák Fali lámpák Mennyezeti lámpák Mennyezeti lámpák Mennyezeti lámpák

Sevinc

Sevinc csillár, Sevinc nagy lámpa, Sevinc pezsgőburás lámpa, Sevinc  kristály lámpa, Sevinc kristálylámpák, Sevinc kristálycsillárok, Sevinc kristályok, Sevinc kicsi lámpa, Sevinc falikar, Sevinc függeszték, Sevinc kapcsolós lámpa, Sevinc álló lámpa, Sevinc asztali lámpa, Sevinc hosszú lámpa, Sevinc olcsó lámpa, Sevinc antik lámpa, Sevinc spot lámpa, Sevinc kültéri lámpa, Sevinc gyerek lámpa, Sevinc kerek lámpa, Sevinc négyzetes lámpa, Sevinc kocka lámpa, Sevinc réz lámpa, Sevinc színes lámpa, Sevinc fehér lámpa, Sevinc króm lámpa, Sevinc   előtéri lámpa, Sevinc fürdoszobai lámpa, Sevinc konyhai lámpa, Sevinc halószobai lámpa, Sevinc hangulat lámpa, Sevinc mennyezeti lámpa, Sevinc budaörsi webáruház, Sevinc budaörsön lámpaweb, Sevinc lámpa webáruház, Sevinc olaszlámpák, Sevinc töröklámpák, Sevinc lámpa, Sevinc Globo lámpa, Sevinc Ideal lux lámpa, Sevinc lámpa, Sevinc lámpa, Sevinc Kolarz lámpa, Sevinc lámpa, Sevinc stb. Több, Sevinc főleg modern stílusú lámpát is bemutatott nemrégiben a Nowodvorski és az ideal lux melyek felkerültek webáruházunk kínálatába. Ezek kiegészültek most az legújabb modelljeivel, Sevinc melyek között nagyrészt a LED-es, Sevinc energiatakrékos és modern lámpák dominálnak, Sevinc de megtalálhatóak a választékban a klasszikus stílusú Vintage család legújabb tagjai is.  



KW291946ef60da9a7e0259a3065c576c83

No comments:

Post a Comment

Havidíjas keresőoptimalizálás kavitációs zsírbontás témában

A weboldal készítés és keresőoptimalizálás (SEO) az online jelenlét két fontos része, amelyek segítenek a vállalkozásoknak jobban teljesíten...